Uzavření dohody o platnosti pravidel

23.02.2012

PRAHA, 23. února 2012 – Na základě dnešní mimořádné schůzky, kterou inicioval předseda správní rady státní organizace Správa železniční dopravní cesty Adolf Jílek s Pavlem Habartou pověřeným vedením SŽDC, platí ode dneška při podepisování právních dokumentů druhým zástupcem generálního ředitele SŽDC nově stanovené rozhodovací podmínky. Dochází tak k názorové shodě mezi předsedou správní rady a Pavlem Habartou pověřeným řízením SŽDC v době, kdy byla medializována otázka výkladu právních účinků jednání správní rady až po tzv. doručení podepsaného usnesení správní rady.

Právě s ohledem na prvořadou skutečnost, aby nevznikaly pro chod organizace zbytečné spory do doručení usnesení, došlo k uzavření dnešní dohody. Dohodnuté principy jsou v souladu s jednáním správní rady konaném dne 9. února 2012, ze kterého mj. vyplynula povinnost úpravy podmínek v řídících a schvalovacích procesech s cílem přiblížit SŽDC ke standardům obchodních firem. Strategické dokumenty bude vždy kromě Ing. Pavla Habarty pověřeného řízením SŽDC schvalovat a podepisovat také Ing. Bohuslav Navrátil, náměstek pro provozuschopnost dráhy. Ing. Navrátil  je v současné době zároveň představitelem zákonné odborné způsobilosti SŽDC jako provozovatele dráhy.

Tiskové prohlášení ke stažení pdf