Správní rada SŽDC rozhodla o výměně na pozici generálního ředitele

21.05.2014

Praha, 21. května 2014 – Správní rada SŽDC dnes rozhodla o výměně na pozici generálního ředitele tohoto podniku. Ing. Jiří Kolář opouští tuto funkci k 31. 5. 2014. Od 1. 6. je na jeho místo jmenován Ing. Pavel Surý, který dosud na SŽDC vedl brněnské oblastní ředitelství.

Po rozsáhlé diskusi a s ohledem na očekávaný prodej části podniku ČD a jeho přechodem na SŽDC se Správní rada rozhodla na toto období obsadit tuto exponovanou pozici novým manažerem,“ objasnil důvody výměny předseda rady Ing. Vladimír Novotný. Podnik podle něj bude v budoucnu navíc zatížen i příchody nových zaměstnanců a další agendy. Podle Novotného došlo při této výměně zároveň již i k očekávané změně v manažerských smlouvách vedení společnosti.

Správní rada poděkovala panu Kolářovi za jeho práci v čele SŽDC,“ uvedl Novotný s tím, že na osobu nového ředitele jsou kladena velká očekávání.

O budoucnosti Jiřího Koláře se rozhodne v dalších týdnech. Zatím zůstává i nadále zaměstnancem SŽDC. Učinil jsem mu již nabídku na možnou budoucí spolupráci, kterou nyní pan ředitel zvažuje,“ uvedl budoucí generální ředitel Pavel Surý.

Tiskové prohlášení ke stažení pdf