Informace ze zasedání Správní rady SŽDC

20.11.2015

Praha, 20. listopadu 2015 – Výsledky hospodaření Správy železniční dopravní cesty za prvních devět měsíců letošního roku, problematika prodeje majetku včetně regionálních drah a také rozšíření portfolia centrálních nákupů od roku 2017. Těmito tématy se zabývala Správní rada SŽDC na svém listopadovém jednání.

Správní rada projednala výsledek hospodaření státní organizace v období od ledna do září letošního roku. „V porovnání s údaji v plánu jsou skutečné dosažené výsledky pozitivní a společnost má vyrovnané cash-flow. SŽDC předpokládá, že ve všech klíčových ukazatelích budou výsledky hospodaření za celý letošní rok splněny,“ sdělil po jednání správní rady její předseda Vladimír Novotný.

Další částí programu byl prodej majetku SŽDC, a to hned v několika oblastech. Správní rada v této souvislosti schválila prodej vyjmenovaného majetku městům a obcím, rovněž souhlasila s prodejem regionálních drah Dolní Bousov – Kopidlno a Obrnice – Čížkovice vítězi veřejné soutěže.

Členové správní rady dále doporučili rozšíření portfolia centrálních nákupů od roku 2017. Nově do něj budou zahrnuty nejen opravné a udržovací práce, ale také investiční akce. Formou jednotného nákupu se tak budou pořizovat například pražce a kolejnice (včetně kolejnic tvrzených) a další potřebný materiál.

Pro bližší informace kontaktuje:
Ing. Vladimír Novotný, předseda Správní rady SŽDC, tel: 731 546 469