Správa železniční dopravní cesty podpoří brněnskou odbornou školu

02.04.2015

Brno, 2. dubna 2015 – Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), Jihomoravský kraj a Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno dnes podepsaly dohodu o vzájemné spolupráci. Ta se bude týkat například náboru žáků pro studium na této škole, pořádání kurzů a školení pro učitele odborných předmětů nebo také inovace školních vzdělávacích programů v oblasti sdělovací a zabezpečovací techniky.

Dohoda vychází z faktu, že si jak SŽDC, tak i Jihomoravský kraj jako zřizovatel krajských středních škol uvědomují nezbytnost prohlubování spolupráce veřejného odborného školství a významných státních institucí na propojení teoretických znalostí s praktickými dovednostmi.

„Správa železniční dopravní cesty je důležitým sociálním partnerem v oblasti školství a již dlouhodobě spolupracuje s vybranými odbornými školami v celé České republice,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Studenti brněnské školy tak budou moci získat praktické znalosti z odborných předmětů přímo na vybraných pracovištích SŽDC. Dokument dále deklaruje vytváření podmínek pro podporu talentované mládeže v rámci tzv. Studentského trenérského centra, díky němuž si žáci a studenti mohou zvyšovat své znalosti a dovednosti ve vybraných oblastech dopravní telematiky. Součástí dohody je i spolupráce s dalšími institucemi při odborném vzdělávání dospělých.