Posílení konkurenčního prostředí v osobní železniční dopravě – na českou železnici vstupuje další dopravce

31.03.2011

Praha, 31. 3. 2011 – Podpisem rámcové smlouvy mezi státní organizací Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a společností Rapid Express a.s. vstupuje na českou železniční sít v segmentu osobní dopravy na celostátních dráhách další dopravce.

Na celostátních dráhách tak nyní podnikají již tři dopravci: České dráhy, a.s., RegioJet a.s. a nově Rapid Express a.s. Vstup dalšího dopravce na železniční trh je pro SŽDC dokladem, že jsou vytvořeny odpovídající podmínky pro zdravé konkurenční prostředí.

Na regionálních dráhách ve vlastnictví státu provozuje již nyní osobní drážní dopravu celkem 11 dopravců. SŽDC bude i nadále podporovat konkurenční prostředí na železnici intenzivní modernizací vybraných tratí a garancí bezpečné a spolehlivé železniční sítě. Tím je posilována celková konkurenceschopnost železniční dopravy vůči ostatním způsobům cestování.