Informace ze zasedání Správní rady SŽDC

19.02.2016

Praha 19. února 2016 – Plán hospodaření společnosti na rok 2016, harmonogram auditní a kontrolní činnosti nebo schválení prodeje regionální tratě Velká Kraš – Vidnava. To jsou zásadní body z programu pravidelného pátečního jednání Správní rady SŽDC.

Dne 19. 2. 2016 na svém pravidelném jednání projednala rada tato témata:

- Správní rada schválila předložený letošní plán hospodaření Správy železniční dopravní cesty. Plánovaná EBITDA na rok 2016 byla schválena ve výši 1 579 198 tis. Kč. „Schválený výsledek hospodaření zahrnuje všechny provozní vlivy i účetně nefinanční operace. Plánovaná účetní ztráta ve výši -2 565 292 tis. Kč souvisí s výší odpisů (4 005 691 tis. Kč). Jedná se o odpisy z dlouhodobého majetku tvořící železniční dopravní cestu. Jde o účetní nefinanční operaci, která nemá vliv do provozní bilance příjmů a výdajů,“ uvedl ke schválenému bodu předseda správní rady Vladimír Novotný. Dodal také, že dle platné účetní legislativy se však odpisy promítají do výše výsledku hospodaření.

- Členové rady odsouhlasili v rámci dnešního zasedání také harmonogram auditní a kontrolní činnosti pro letošní rok. Správní rada schválila i statut Výboru pro audit a rozsah jeho činnosti. „Zřízení tohoto orgánu po nás požaduje poslední novelizace auditního zákona,“ uvedl po jednání předseda Novotný.

- Členové rady vyjádřili souhlas se záměrem odprodeje regionální tratě Velká Kraš – Vidnava. „Ta tak nyní může být správcem infrastruktury nabídnuta případným zájemcům ve veřejné soutěži k prodeji,“ okomentoval rozhodnutí rady a nastínil další kroky organizace předseda rady.

Pro bližší informace kontaktujte:
Ing. Vladimír Novotný, předseda Správní rady SŽDC, tel: 731 546 469