Student Cup SŽDC opět po roce v Brně

09.09.2015

Brno, 9. září 2015 – Areál Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví v Brně-Komíně se opět po roce stal dějištěm Student Cupu. Celodenní akce Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) je určena žákům 7. až 9. tříd základních škol, kteří by se jednou mohli stát jejími zaměstnanci v některé z technických profesí.

V areálu školy v Čichnově ulici jsou ve středu 9. září od 8:30 hodin připraveny nejrůznější sportovní disciplíny a vědomostní testy, zástupci SŽDC také představí školákům vybrané železniční profese.

Celý projekt je průlomový nejen z pohledu samotné SŽDC, ale i na poli českého školství a personalistiky. Není zatím zcela běžné, aby státní instituce této velikosti  a významu široce představovala studentům technické studijní obory a aktivně jim tak nabízela spolupráci. Mladým lidem chceme ukázat naši organizaci jako dynamickou společnost, ve které se mohou plnohodnotně realizovat a rozvíjet,“ popsal záměr ojedinělé akce generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Student Cup SŽDC se uskutečnil poprvé v roce 2013 v Praze. Vloni se stalo dalším místem jeho konání Brno, kde přilákal účast několika set školáků z celé jihomoravské metropole. V pořadí třetím pořadatelským městem bude už za týden, ve středu 16. září 2015, Hradec Králové.