StudentCup Brno

15.09.2014

Brno, 10. září 2014 - Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) připravila na 10. 9. 2014 celodenní akci s názvem „Student Cup SŽDC“. Správce železnice se tak snaží najít budoucí zaměstnance právě do personálně problematických technických oborů. Student Cup SŽDC je proto zaměřen na studenty 7. až 9. tříd základních škol.

Pro stovky studentů z brněnských škol, bylo 10. září od 8:00 v areálu střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví v Čichnově ulici v Brně, připraveny nejen sportovní disciplíny a vědomostní testy, ale čekali na ně zde  i personalisté správce dráhy, kteří představili vybrané železniční profese.

„Chceme mladým lidem představit Správu železniční dopravní cesty, jako dynamickou společnost, ve které se mohou budoucí absolventi technických oborů plnohodnotně realizovat a rozvíjet“, popsal záměr této ojedinělé akce generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Projekt Student Cup SŽDC vzniknul v první polovině loňského roku, jedná se tedy již o druhý ročník této soutěže. Zatímco loni dostaly šanci seznámit se se správcem české dopravní infrastruktury pražské děti, letošní rok SŽDC připravila stejné setkání i pro studenty z Brna.

„Příští rok bychom chtěli oslovit například i žáky základních škol z ostravského regionu. Osobně bych si velice přál, aby se nám v blízké budoucnosti podařilo oslovit studenty z celé republiky. Na první ročník soutěže totiž máme pozitivní ohlasy nejenom od pedagogů, ale především od dětí samotných“, říká ředitel personálního odboru SŽDC Pavel Koucký.