Student Cup SŽDC zavítá poprvé do Hradce Králové

16.09.2015

Hradec Králové, 16. září 2015 – Dalším dějištěm letošního ročníku Student Cupu SŽDC se vůbec poprvé v jeho tříleté historii stane Hradec Králové. Sportovně-vzdělávací akce manažera drážní infrastruktury pro žáky 8. a 9. tříd se uskuteční v areálu odloučeného pracoviště Střední průmyslové školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Hradec Králové v Hradecké ulici.

Cílem projektu je motivovat žáky základních škol, kteří se rozhodují o svém budoucím povolání, ke studiu technických oborů. Prostřednictvím vědomostních testů se mohou seznámit s vybranými profesemi na SŽDC, celkem je čeká deset disciplín. To vše je připraveno na středu 16. září od 8:30 v areálu spolupořádající školy v Hradecké ulici 647.

Účastníkům akce se představí pětice středních škol z regionu, které se věnují vzdělávání budoucích železničářů. Zájemci také dostanou možnost prohlídky prostor Střední průmyslové školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Hradec Králové.

Na závěr Student Cupu je připraveno předání hodnotných cen nejlepším v jednotlivých disciplínách a také vyhlášení celkového vítěze, který obdrží Pohár generálního ředitele SŽDC Pavla Surého.

„Těší mě zájem, kterému se Student Cup těší mezi mladými lidmi. Dosvědčuje to účast už více než tisícovky žáků na dosud konaných pěti dějstvích našeho projektu. Díky němu mají možnost poznat naši organizaci jako dynamickou společnost, ve které se budou moci plnohodnotně realizovat a rozvíjet,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Hradec Králové je v pořadí třetím pořadatelským městem Student Cupu SŽDC. Poprvé se uskutečnil v roce 2013 v Praze, vloni se stalo dalším místem jeho konání Brno, kam se znovu po roce vrátil přesně před týdnem.