Správa železniční dopravní cesty vybrala zhotovitele staveb v Břeclavi a Ústí nad Orlicí

01.11.2012

Praha, 1. listopadu – Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vybrala další dva zhotovitele nadlimitních zakázek na modernizaci drážní infrastruktury, v tomto případě železničních uzlů. Jediným hodnoticím kritériem byla nejnižší nabízená cena.

U veřejné zakázky Rekonstrukce železničního uzlu Břeclav, 2. stavba SŽDC jako zadavatel rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky Sdružení technologie žst. Břeclav, jehož účastníky jsou vedoucí účastník Elektrizace železnic Praha a.s. a účastník sdružení AŽD Praha s.r.o., s nabídkovou cenou 873,3 mil. Kč; oznámení jsme odeslali 31. 10. 2012 všem uchazečům.

U zakázky Průjezd železničním uzlem Ústí nad Orlicí byla vybrána jako nejvhodnější nabídka společnosti EUROVIA CS, a.s., s nabídkovou cenou 872,1 mil. Kč, oznámení o výběru odeslala SŽDC 31. 10. 2012 všem uchazečům.

Pokud žádný z účastníků zadávacího řízení nepodá do 15 dnů od doručení oznámení námitky, SŽDC ještě v průběhu měsíce listopadu podepíše s vítěznými uchazeči smlouvy o dílo.

Již před časem vybrala SŽDC zhotovitele staveb Modernizace trati Tábor – Sudoměřice u Tábora a Optimalizace trati Praha Bubeneč – Praha Holešovice. V prvním případě zvítězila společnost OHL ŽS, a.s., s nabídkovou cenou 1,437 mld. Kč, ve druhém pak Sdružení Bubeneč – Holešovice, jehož účastníky jsou vedoucí účastník sdružení Metrostav a.s. a dále společnost Subterra a.s., s nabídkovou cenou 738 mil. Kč.

Termín vyhlášení výsledků tendru na rekonstrukci uzlu Olomouc zatím není znám.

Pro všechny výše uvedené projekty bude SŽDC žádat EU o spolufinancování z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Doprava.