Mimořádná změna železniční osobní dopravy od 7. září

21.08.2015

Praha, 21. srpna 2015 – Správa železniční dopravní cesty připravila od pondělí 7. září mimořádnou změnu jízdního řádu osobní dopravy 2015. Stalo se tak na základě žádostí dopravce ČD, a.s.

V rámci této změny dochází v dálkové dopravě pouze ke změně v místenkování u vlaků 242 a 243 Košičan, kde již není povinná rezervace míst. Naopak u vlaků 444 a 445 Slovakia je tato povinná rezervace zavedena (toto opatření již platí na základě vyhlášky ČD).

V regionální dopravě je v Královéhradeckém kraji na trati 021 uspíšen osobní vlak 20201 v úseku Častolovice – Týniště nad Orlicí o 8 minut dříve z důvodu navázání přípoje na spěšný vlak 1871 směr Choceň. V Pardubickém kraji je na trati 024 u všech vlaků zapracováno zastavení na nové zastávce Červená Voda-Pod rozhlednou, která má být vybudována a zprovozněna během letošního září.

Již od středy 19. srpna došlo k jedné změně, která se však neprojevila v samotném jízdním řádu. Po skončení nepřetržité výluky na trati 173 Praha-Smíchov – Rudná u Prahy – Beroun začaly zastavovat všechny osobní vlaky v nově vybudované zastávce Praha-Hlubočepy. Ta nahradila stejnojmennou zastávku, která se nacházela dál od středu tohoto pražského předměstí a nově bude sloužit pouze pro křižování vlaků.

I když je tato změna minimálního rozsahu, doporučujeme cestujícím, aby se před nástupem do vlaku přesvědčili o aktuálním stavu svého vlakového spojení. Upravené jízdní řády budou zveřejněny na internetových stránkách www.szdc.cz nebo www.cd.cz a dále v příslušných železničních stanicích. Další informace lze získat v osobních pokladnách a informačních střediscích Českých drah.